Dario Silva: "Ik wilde even niet meer leven"

4 oktober 2006, 10:31

Het gaat naar omstandigheden goed met Dario Silva. De Uruguayaan verloor vorige week zijn rechterbeen na een zwaar verkeersongeluk, maar is inmiddels buiten levensgevaar. Vanuit het ziekenhuis heeft hij voor het eerst gereageerd op zijn ongeluk. "Ik wil nu revalideren."

"Toen ik hoorde dat mijn been geamputeerd was, wilde ik eerst niet meer leven", zegt de voormalig spits in het Uruguayaanse dagblad El País. Inmiddels heeft Dario Silva zich neegelegd bij zijn situatie en is hij dankbaar voor het feit dat hij nog in leven is. "Ik zal alle mensen die mij hebben gesteund voor de rest van mijn leven dankbaar zijn. Al deze reacties betekenen dat ik toch iets belangrijks heb nagelaten in de harten van heel wat mensen."

Dario Silva kreeg ook een telefoontje uit onverwachte hoek, namelijk van de Argentijnse voetballegende Diego Armando Maradona. Dat deed hem veel, geeft Silva toe. "Maradona veroorzaakte de grootste impact. Hij sprak met mijn familie, omdat ik destijds nog in coma lag", vertelt hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen