Van Persie: "Ik vind echt dat ik gefaald heb"

6 oktober 2006, 10:22

Robin van Persie is bezig met een grillig seizoen. De ene week kan hij een werelddoelpunt maken, zoals afgelopen weekend tegen Charlton, maar de andere week kan hij weer volledig onzichtbaar over het veld sleuren. Bovendien komt het nogal eens voor dat hij smerige overtreding maakt, waarbij een rode kaart op zijn plaats zou zijn. "Ik heb moeite om mezelf onder controle te houden als het even niet loopt", zegt hij schuldbewust.

Als het niet loopt bij Van Persie, kan het wel eens gebeuren dat er kortsluiting in zijn hoofd ontstaat. Dat was in de interland tegen Wit-Rusland al bijna het geval en afgelopen weekend tegen Charlton had hij rood kunnen krijgen na een smerige overtreding op Jerrel Hasselbaink. Dat mag niet, beseft Van Persie zich. 

Ook voorbeelden van Van Persie, zoals Bergkamp en Zidane, hadden hier wel eens last van. Toch hoopt de Rotterdammer dit probleem zelf op te kunnen lossen. "Ik zal er mee aan de slag moeten, dat vuile moet eruit. Nee, ik heb daar geen mentale begeleiding voor nodig. Ik moet dit zelf oplossen. En dat gaat ook lukken", zegt hij zelfverzekerd.

Ook de grilligheid die hem voorlopig nog kenmerkt, wil Van Persie uit zijn spel zien te krijgen. Dat gaat al een stuk beter dan vorig jaar, vindt hij. "Arsenal is een club waar een speler om de drie, vier dagen een topprestatie moet leveren. Op die momenten moet je het uiterste uit jezelf persen en je helemaal kapot spelen. Maar een jonge jongen die net in de top komt kijken, kan dat proces nog niet aan", weet hij.

De laatste weken ging dat echter niet goed. "Ik was niet tevreden met mijn spel. Het leek misschien dat ik goed bezig was, maar dat was helemaal niet zo. Sinds de interland tegen Wit- Rusland ging er veel te veel mis. Bijna alle ballen gingen net naast, of net over. Om moedeloos van te worden. Ik vind echt dat ik gefaald heb."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen