Groep D: Slowakije en Tsjechië winnen ruim

7 oktober 2006, 21:09

Slowakije heeft zich door middel van een razend knappe zege op Wales goed weten te herstellen van de nederlaag tegen rivaal Tsjechië, vorige maand. In Cardiff wonnen de Slowaken overtuigend met 1-5, waardoor de ploeg de belangrijkste uitdager van Duitsland en Tsjechië blijft op weg naar het EK van 2008.

Marek Mintal had een groot aandeel in de overwinning. De aanvalsleider van 1. FC Nürnberg maakte twee doelpunten. Mintal bekeek de laatste twintig minuten vanaf de kant. Hij kreeg alvast rust voor de ontmoeting van komende woensdag met Duitsland, dat net als Tsjechië drie verliespunten minder heeft dan Slowakije.

Ook Tsjechië had eenvoudige middag. De ploeg walste in eigen land over het arme San Marino heen, dat vorige maand al met 0-13 had verloren van Duitsland. Zo ver kwam het vandaag niet, de Tsjechische doelpuntenmachine bleef steken op zeven treffers. Jan Koller en Milan Baros scoorden ieder twee doelpunten, de andere treffers kwamen op naam van Polak, Jarolim en Kulic.