Groep E: Rusland en Engeland morsen punten

7 oktober 2006, 21:10

Rusland, de ploeg van bondscoach Guus Hiddink, is er zaterdag niet in geslaagd om Israël te verschalken. De Russen kwamen vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong, maar een laat doelpunt van Amit Ben Shushan zorgde er voor dat de thuisploeg alsnog van een koude kermis thuis kwam.

Andrey Arshavin opende al na vijf minuten de score voor Rusland, waarna er lange tijd geen vuiltje aan de lucht leek voor de ploeg van Guus Hiddink. Echt overtuigend was het spel van de Russen niet, maar de ploeg leek op weg naar drie zeer belangrijke punten. Met nog vijf minuten te spelen besliste Ben Shushan echter anders. Hij zorgde voor de gelijkmaker, waardoor Rusland duur puntenverlies leed.

De ploeg heeft nu slechts twee punten uit twee duels. Hiermee heeft het al vijf punten achterstand op Israël, dat overigens wel één duel meer speelde. Israël is hiermee koploper, aangezien Engeland er niet in slaagde om Macedonië opzij te zetten.

Op Old Trafford kwam de ploeg van manager Steve McClaren niet verder dan een teleurstellende 0-0. Op basis van de tweede helft had Engeland wel recht op de drie punten, maar de ploeg verzuimde om één van de kansen te benutten. De grootste mogelijkheid was voor rechtsback Gary Neville, maar hij slaagde er niet in om de bal in het open doel te schieten. Ook Steven Gerrard was nog dicht bij een treffer, maar zijn inzet spatte uiteen op de deklat.

Kroatië deed uitstekende zaken. In tegenstelling tot Rusland en Engeland, twee andere landen die hopen zich te plaatsen voor het EK, wonnen de Kroaten wél. In eigen land was de ploeg met 7-0 te sterk voor Andorra. Mladan Petric nam de eerste vier Kroatische doelpunten voor zijn rekening, waarna Klasnic, Balaban en Modric de eindstand bepaalden op 7-0.