Groep B: Frankrijk onderuit, Italië klopt Oekraïne

7 oktober 2006, 21:07

Frankrijk leek na zeges op Georgië en Italië in sneltreinvaart af te stevenen op het EK van 2008, maar in Schotland in de Franse trein ontspoord. De strijdlustige Schotten troefden de Haantjes met 1-0 af, door een doelpunt van Gary Caldwell. In tegenstelling tot Frankrijk won Italië wél. In Rome was de regerend wereldkampioen met 2-0 te sterk voor Oekraïne.

Met Schotland en Frankrijk stonden zaterdag in Glasgow twee landen tegenover elkaar die zes punten gehaald hadden uit de eerste twee duels. Frankrijk had Georgië en Italië opzij gezet, terwijl de Schotten Faraoer Eilanden en Litouwen aan de zegekar gebonden hadden. De koppositie stond dan ook op het spel, maar Frankrijk leek zich hier niet van bewust. De ploeg had weliswaar met balbezit, maar kreeg amper kansen. Spitsen Henry, Malouda en Trezeguet kwamen niet tot scoren. Ook de ingevallen aanvallers Saha en Wiltord schonken Frankijk geen doelpunt.

Schotland scoorde uiteindelijk wél, via Gary Caldwell. De Schot werkte halverwege de tweede helft een hoekschop achter de Franse doelman Gregory Coupet.

{image[247263][left-half][]}Door de nederlaag van Frankrijk had Italië de kans om weer helemaal terug te komen in de race om de koppositie. De regerend wereldkampioen morste vorige maand nog vijf punten tegen Litouwen en Frankrijk, waardoor het moest winnen van Oekraïne om niet nog dieper in de problemen te geraken. 

{image[247265][right-half][]}Dat lukte, maar de zege van de Italianen kwam pas laat tot stand. Diep in de tweede helft zette verdediger Oddo de thuisploeg op voorsprong, waarna Luca Toni het duel in de slotfase besliste. Toni ontpopt zich hierdoor als een echte nachtmerrie voor de Oekraïne, want op het WK scoorde hij ook al twee keer tegen de Oost-Europeanen. Dat duel eindigde destijds in 3-0 voor de Azzuri. 

Italië heeft nu vier punten uit drie duels, Oekraïne blijft steken op drie punten. De Oost-Europeanen hebben echter wel één duel minder gespeeld.

Eerder op de dag won Litouwen nipt bij Faraoer Eilanden. Skerla maakte in de slotminuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen