Groep F: Zweden drukt Spanje verder in problemen

7 oktober 2006, 21:11

Zweden is na drie speeldagen de enige ploeg zonder puntverlies in groep G. De Scandinaviërs wonnen zaterdag met 2-0 van Spanje, waardoor de positie van de Spaanse bondscoach Luis Aragones opnieuw ter discussie zal komen te staan. Denemarken staat, ondanks een teleurstellend 0-0 gelijkspel tegen Noord-Ierland, op de tweede plaats.

Vorige maand had de Spaanse bondscoach Aragones zijn functie al neergelegd, na een nederlaag bij Noord-Ierland. De Spaanse bond weigerde echter om Aragones te laten gaan, waarna de oefenmeester toch besloot om zijn werk voort te zetten. In Zweden hoopte hij met zijn ploeg revanche te nemen voor de zeperd tegen Noord-Ierland, maar die missie mislukte. 

Al na tien minuten zette oud-Feyenoorder Johan Elmander zijn land op voorsprong. Een andere speler die vroeger uitkwam in de Nederlandse competitie, Marcus Allbäck, maakte vervolgens in de slotfase aan alle onzekerheid een eind door de 2-0 aan te tekenen. Hierdoor heeft Zweden nu negen punten uit drie duels, terwijl het kwakkelende Spanje al nadrukkelijk achter de feiten aan loopt.

Spanje mag van geluk spreken dat een andere kanshebber voor kwalificatie voor het EK, Denemarken, ook allesbehalve in topvorm is. De Denen faalden in eigen land tegen Noord-Ierland, door niet verder te komen dan 0-0. Denemarken en Noord-Ierland hebben nu vier punten, Spanje drie. Hiermee staat het op gelijke hoogte met Letland, dat overtuigend met 4-0 wist te winnen van IJsland. Maris Verpakovskis was met twee treffers de grote man aan de kant van Letland.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen