Oefenzeges voor Duitsland en Brazilië

7 oktober 2006, 23:29

In de schaduw van alle EK-kwalificatieduels speelde de nationale ploeg van Duitsland zaterdag een oefeninterland tegen Georgië. Beide landen hoefden deze speelronde niet in actie te komen en grepen de gelegenheid aan om in een onderling duel spelritme op te doen. Duitsland won, zoals verwacht, met 2-0.

De Duitse treffers werden gemaakt door Bastian Schweinsteiger en Michael Ballack. Lukas Podolski kreeg vlak na rust de rode kaart, nadat hij de op de grond liggende Khizanisvili op zijn borst getrapt had. Bij Georgië ontbrak Shota Arveladze. De aanvaller van AZ meldde zich eerder deze week af, omdat hij naar eigen zeggen wedstrijdritme mist.

Ook Brazilië boekte zaterdag een vriendschappelijke zege. De ploeg van bondscoach Dunga won eenvoudig van Koeweit, een laagvlieger in het internationale voetbal: 4-0. 'De Goddelijke Kanaries' verdeelden de doelpunten over beide helften. Sobis en Robinho maakten de eerste twee doelpunten, Carvalho en Kaka verdubbelden na de pauze de voorsprong.