"Anderlecht gaat vallen, net zoals Juventus"

10 oktober 2006, 13:15

Anderlecht heeft in het verleden wedstrijden vervalst en scheidsrechters omgekocht. Tenminste, dat beweert de omstreden spelersmakelaar Pietro Allatta. Volgens Allatta, die enige tijd in de cel zat vanwege zijn rol in het grote Belgisch-Chinese omkoopschandaal, is de situatie van Anderlecht te vergelijken met de crisis bij Juventus. "Ik heb keiharde bewijzen", waarschuwt hij in het Belgische blad Hubo

Eerder dit jaar schudde het Belgische voetbal op haar grondvesten, toen duidelijk werd dat wedstrijden beïnvloed waren om de Chinese gokmaffia tevreden te stellen. Allatta was in deze kwestie één van de betrokkenen. Hij was immers de man die Zheyun Ye, de spilfiguur in het schandaal, in contact gebracht had met spelers en clubs. Allatta geeft toe dat hij deze contacten gelegd heeft, maar ontkent verdere betrokkenheid bij de omkopingen. Allatta moest de cel in, maar werd toch weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. 

In een interview met Hubo laat hij echter weten dat de grote omkoopzaak nog allesbehalve verleden tijd is. Sterker nog, volgens Allatta ligt er een tikkende tijdbom onder Anderlecht. "Die van Anderlecht zijn de grootste intriganten van allemaal. Ze hebben wedstrijden vervalst, scheidsrechters omgekocht", beweert hij. 

"Ik hinder bepaalde mensen. Maar als dit blijft duren, haal ik op een dag mijn bom boven. Als die ooit ontploft, zal dat Anderlecht en België heel veel pijn doen." Meer zeggen wilde Allatta niet, "maar ik heb keiharde bewijzen. Anderlecht gaat vallen. Zoals Juventus", voorspelt de man uit Sicilië. Juventus werd deze zomer teruggezet naar de Serie B, nadat de Italiaanse bond er achter gekomen was dat de club scheidsrechters beïnvloed had.

Allatta wil één van zijn geheimen alvast prijsgeven. Volgens de makelaar, die momenteel geen enkele speler meer onder zijn hoede heeft, is Anderlecht-manager Herman van Holsbeeck één van de mensen die betrokken is bij illegale praktijken. Zo noemt hij de transfers van vier Argentijnen naar Anderlecht "één grote witwasoperatie, waarbij Van Holsbeeck van alles in zijn stakken stak."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen