Laatste loodjes in Italiaanse fraudezaak

10 oktober 2006, 14:21

Deze week komt er eindelijk een einde aan de fraudezaak die het Italiaanse voetbal in haar greep houdt. Komende woensdag komt een speciaal tribunaal, dat opereert namens het Italiaans Olympisch Comité (CONI), bij elkaar om voor de laatste keer over de zaak te vergaderen. Een dag later zal het tribunaal al met een uitspraak komen, waartegen vervolgens geen beroep meer mogelijk is.

Voor Juventus, AC Milan, Lazio, Fiorentina en Reggina is het komende donderdag dus de dag van de waarheid. De clubs werden allen gestraft voor betrokkenheid bij omkoopschandelen, waarbij Juventus er het meest bekaaid vanaf kwam. De ploeg werd met zeventien strafpunten teruggezet naar de Serie B en bovendien moest het haar laatste twee landstitel inleveren. AC Milan, Lazio, Fiorentina en Reggina mochten in de Serie A blijven, maar kregen wel strafpunten aan hun broek. 

"We moeten nu afwachten", weet Riccardo Montanaro, één van de advocaten van het gedegradeerde Juventus. "We gaan er vanuit dat dit tribunaal begrip heeft voor onze kant van het verhaal." 

Antonio Matarrese, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, vreest dat de uitspraak van het tribunaal hoe dan ook voor commotie zal zorgen. Een handhaving van de straffen zal bij de betrokken clubs in verkeerde aarde vallen, terwijl er bij strafverlaging vanuit andere kampen volop gemopperd zal worden. "Het zal een turbulent weekje worden", voorspelt hij.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen