Groep E: Kroatië zet kwakkelend Engeland opzij

11 oktober 2006, 20:00

Het nationale team van Engeland maakt een teleurstellende EK-kwalificatie door. Het elftal van bondscoach Steve McClaren verloor woensdag in Zagreb met 2-0 van Kroatië. Afgelopen zaterdag verspeelde Engeland al twee punten door gelijk te spelen tegen Macedonië (0-0). Door deze resultaten zakt Engeland naar de derde plaats in groep E.

Kroatië maakte het verschil na rust. Eduardo da Silva opende de score in de 61e minuut. Verdediger Gary Neville maakte het drama voor Engeland compleet door de bal even later achter zijn eigen doelman te werken.

Guus Hiddink heeft met Rusland zijn eerste zege in de EK-kwalificatie binnen. Het elftal won in Groep E met 2-0 van Estland, waar de Nederlander Jelle Goes bondscoach is. De goals kwamen pas in de slotfase tot stand via invallers Pavel Pogrebnyak en Dmitri Sychev.

Het duel stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Eric Braamhaar. Bij Estland speelden Ragnar Klavan van Heracles Almelo en Roda JC-speler Andres Oper de hele wedstrijd mee.

De overwinning was van groot belang voor Rusland. Zaterdag eindigde de thuiswedstrijd tegen Israël in 1-1. Ook het eerste EK-kwalificatieduel, tegen Kroatië, leverde in september niet meer dan een gelijkspel op: 0-0. Met vijf punten uit drie wedstrijden is Rusland weer in de race voor de eerste twee plaatsen in groep E.

Macedonië doet na vier speeldagen uitstekend mee in Groep E. De ploeg won woensdag simpel van Andorra (0-3), waardoor het al zeven punten behaald heeft. Hiermee mag het nog altijd blijven dromen van deelname aan het EK.

Met de zege op Andorra rekende Macedonië direct af met één van de dieptepunten uit haar voetbalhistorie. In de kwalificatiecyclus naar het WK van 2006 ging het land namelijk nog met 1-0 onderuit in Andorra, waarmee het bergstaatje haar eerste internationale zege ooit boekte.

Door doelpunten in de eerste helft van Pandev, Noveski en Naumoski voetbalde Macedonië zich ditmaal al snel in veilige haven. De rode kaart voor Andorra-speler Sivera, na ruim twintig minuten, maakte het karwei er voor de bezoekers alleen maar gemakkelijker op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen