Groep A: Beenhakker met Polen langs Portugal

Ger
11 oktober 2006, 19:50

Leo Beenhakker heeft met Polen woensdag in Groep A een uitstekend resultaat neergezet. De Nederlandse bondscoach zag zijn elftal in de EK-kwalificatie een 2-1 overwinning behalen tegen Portugal.

Finland mag na woensdagavond nog hopen op een EK-ticket. De Finnen boekten in Groep A een solide overwinning op bezoek bij Kazachstan: 0-2. De ploeg is na vier wedstrijden nog steeds ongeslagen in de kwalificatie voor Euro 2008. Finland heeft in de sterke poule acht punten uit vier wedstrijden.

De Finse zege in Kazachstan had een Nederlands tintje. Oud-Ajacied Jari Litmanen opende de score na een klein half uur. Sami Hyypia (foto), ex-Willem II, maakte halverwege de tweede helft het tweede doelpunt. Beide spelers deden negentig minuten mee bij Finland. Datzelfde gold voor Feyenoorder Joonas Kolkka, Mika Nurmela (ex-SC Heerenveen en ex-Heracles Almelo) en Petri Pasanen (ex-Ajax). PSV'er Mika Väyrynen werd in blessuretijd gewisseld.

Vitesse-spits Danko Lazovic heeft woensdag bijgedragen aan de overwinning van Servië op Armenië in de EK-kwalificatie. Dankzij één treffer van invaller Lazovic eindigde het duel in 3-0. Dejan Stankovic opende in de 54e minuut de score vanaf de strafschopstip. Niet veel later maakte Lazovic de 2-0. Nikola Zigic tekende in blessuretijd de derde treffer aan. Servië gaat met tien punten uit vier duels aan kop in groep A.

In dezelfde groep werd Moussa Dembele woensdag met een rode kaart van het veld gestuurd in de EK-kwalificatiewedstrijd van België tegen Azerbeidzjan. De Rode Duivels wonnen met 3-0. Dembele scoorde één keer. België nam halverwege de eerste helft de leiding tegen de dwergstaat. PSV'er Timmy Simons benutte een strafschop. Kort na de pauze verdubbelde Kevin Vandenbergh de score.

Dembele kwam als invaller in de 70e minuut binnen de lijnen. In de 82e minuut maakte hij de 3-0. Even later kreeg de 18-jarige spits een directe rode kaart. Feyenoorder Philippe Leonard speelde, net als Simons, de hele wedstrijd mee bij België.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen