Groep B: Italië maakt weer kans op EK-ticket

Ger
11 oktober 2006, 19:52

Italië is weer terug in de race voor een plaats op het EK in 2008. De wereldkampioen won woensdag de uitwedstrijd bij Georgië met 3-1. Zaterdag versloegen de Italianen Oekraïne al met 2-0.

De zege in Tbilisi kwam niet eenvoudig tot stand. Een half uur voor tijd was de stand nog 1-1 door doelpunten van Daniele de Rossi en Georgi Shashiashvili. Mauro Camoranesi en Simone Perrotta bezorgden het elftal van bondscoach Roberto Donadoni in de laatste dertig minuten de overwinning.

Schotland heeft aan het bezoek bij Oekraïne in Groep B geen punten overgehouden. De Schotten, afgelopen weekeinde verrassend nog met 1-0 te sterk voor Frankrijk, gingen woensdag in Kiev met 2-0 onderuit.

Een half uur voor tijd maakte Oekraïne via Aleksander Koecher de 1-0. Chelsea-aanvaller Andrei Shevchenko benutte in de slotminuut een strafschop. Het was voor Schotland het eerste puntenverlies in de EK-kwalificatie. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen. Oekraïne heeft door de overwinning zes punten uit drie duels.

Frankrijk heeft zich hersteld van de 1-0-nederlaag tegen Schotland van afgelopen zaterdag. De vice-wereldkampioen versloeg de Faeröer woensdag met 5-0. De doelpunten kwamen op naam van David Trezeguet (2), Louis Saha, Thierry Henry en Nicolas Anelka. Door de ruime overwinning is Frankrijk weer koploper in groep B.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen