Albanië laat Oranje zweten

11 oktober 2006, 22:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Overtuigend was het allerminst, maar Oranje heeft een volgende stap gezet richting het EK. In een matig duel maakte Albanië het Oranje nog knap lastig, maar uiteindelijk trok de ploeg van Marco van Basten met 2-1 aan het langste eind. Robin van Persie- opnieuw hij- was de grote man aan de kant van Oranje. Met een doelpunt en een assist loodste hij Oranje, dat het jaar 2006 nu afsluit als koploper in haar kwalificatiepoule, hoogstpersoonlijk naar de zege.

Hoe snel het kan gaan in het voetbal, ondervond het Nederlands elftal de afgelopen dagen. Een week geleden deugde er nog helemaal niets aan Oranje en bondscoach Van Basten. Het ging helemaal de verkeerde kant op, was de publieke opinie. Eén goede wedstrijd in Sofia, waarin Oranje 1-1 speelde tegen Bulgarije, was echter alweer voldoende om de gemoederen te sussen. Plotseling geloofde iedereen weer in het nieuwe Oranje.

Elftal foto.

Elftal foto.

Robin van Persie, tegen Bulgarije dé grote uitblinker aan de kant van Oranje, kreeg dus opnieuw een kans in de punt van de aanval. "Hopelijk doet hij het goed, dan kunnen we in de toekomst veel plezier van hem beleven op die positie", zei bondscoach Van Basten voorafgaand aan het duel. Van Persie beschaamde het vertrouwen van de trainer niet. Al binnen een kwartier brak hij de ban voor Oranje, door na een handige kopbal van Joris Mathijsen de bal door de benen van de Albanese doelman Beqaj raak te schieten.

Net toen Albanië begon te geloven in een gelijkmaker, sloeg Nederland voor de tweede keer toe. De thuisploeg kreeg hiervoor hulp uit onverwachte hoek, namelijk van de Albanese verdediger Nevil Dede. De speler van KF Tirana gleed een lage voorzet van Robin van Persie in de korte hoek langs zijn eigen doelman, waardoor Oranje nog voor rust op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam.

Een derde doelpunt leek in de lucht te hangen, maar Debatik Curri kreeg de ArenA stil door halverwege de tweede helft plotseling de 2-1 aan te tekenen. De spits van FC Vorskla Potlava stond na een dekkingsfout volledig vrij aan de rechterkant van het strafschopgebied en klopte Van der Sar met een diagonale knal. De gehele Albanese afvaardiging schreeuwde het uit van vreugde en plotseling leken de bezoekers weer te geloven in een stunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen