Groep F: Koploper Zweden ontsnapt bij IJsland

Ger
11 oktober 2006, 20:02

Zweden heeft woensdag een benauwde zege behaald op bezoek bij IJsland (1-2). De formatie van coach Lars Lagerbäck blijft met de volle winst uit vier wedstrijden in Groep F onbedreigd koploper.

IJsland nam tegen Zweden brutaal de leiding door een doelpunt van Arnar Vidarsson, onder contract bij FC Twente. Lang kon IJsland niet genieten van de voorsprong. Slechts twee minuten later scoorde Kim Källström de gelijkmaker. Via Christian Wilhemsson pakte Zweden in de tweede helft de winst. De bezoekers hadden geluk dat de lat de 2-2 van Eidur Gudjohnsen voorkwam.

David Healy bezorgde Noord-Ierland op Windsor Park drie punten tegen Letland. De aanvaller van Leeds United scoorde in de 35e minuut. Na rust ging Letland nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Maik Taylor van Noord-Ierland wist zijn doel echter schoon te houden.