"Niveau van Bulgarije-uit is nu de norm"

12 oktober 2006, 03:04

Dat was even schrikken. Na de goede wedstrijd die Oranje op de mat legde tegen Bulgarije rekende iedereen er op dat het bescheiden Albanië eenvoudig opzij geschoven zou worden. In praktijk bleek dat nogal tegen te vallen. "Hoe dat kan? Geen flauw idee", reageert Ryan Babel tegen FCUpdate.nl.

Linksback Giovanni van Bronckhorst had wel een verklaring voor de inzinking van Oranje. "Tsja, het gaat bij ons met pieken en dalen. Misschien is dat wel een gevolg van het feit dat we veel jonge spelers in de ploeg hebben. We begonnen aardig, maar zakten in de tweede helft ver weg. We waren niet opgewassen tegen de fysieke manier waarop Albanië verdedigde."

"We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. In balbezit waren we heel slordig", vult Ryan Babel zijn teamgenoot aan. "De balsnelheid was niet goed", vindt Van Bronckhorst. "Tegen dit soort tegenstanders moet je vaak de diepte zoeken en het tempo hoog houden. Dat lukte niet."

Het is bijna niet te begrijpen dat Oranje tegen Albanië, met hetzelfde elftal als tegen Bulgarije, zo veel slechter voor de dag kwam dan zaterdag. "We hebben tegen Bulgarije laten zien wat we kunnen. We moeten ieder duel streven naar het niveau dat we in Sofia hebben laten zien. Dat niveau is nu de norm", aldus de linksback tegen FCUpdate.nl.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen