Bizar eigen doelpunt houdt Engelsen bezig

12 oktober 2006, 10:02

De beelden van Kroatië-Engeland kunnen gebruikt worden voor een video met voetbal-bloopers. Het eigen doelpunt dat de ploeg diep in de tweede helft maakte, had immers een bijzonder hoog comedy-capers gehalte. De hoofdrolspelers, Gary Neville en Paul Robinson, kunnen er echter niet om lachen.

Neville kreeg de bal, bij een 1-0 achterstand, in zijn eigen strafschopgebied aangespeeld. De verdediger keek eens om zich heen, maar zag geen goede afspeelmogelijkheid. Er was geen tegenstander in de buurt, maar de verdediger koos voor een ouderwets 'tikkie-terug' op doelman Paul Robinson. De doelman wilde de bal vervolgens ver het veld in jagen, maar net op het moment dat hij wilde uithalen werd de bal opgewipt door een polletje in het veld. Het gevolg: de bal stuiterde over de voet van Robinson in het Engelse doel: 0-2.

Doelman Robinson deed na afloop van het duel alle moeite om te benadrukken dat dit doelpunt niet zijn schuld was. Hij kon er niets aan doen, zo beweerde hij. Neville heeft echter een iets andere vizie op de zaak. "Oké, misschien had ik de bal iets naast het doel moeten mikken", neemt hij de schuld gedeeltelijk op zich, "maar Robinson wist dat daar een polletje was. Hij heeft dat polletje zelf gemaakt, voor doeltrappen." Robinson is het daar niet mee eens en legt de schuld bij de Kroatische doelman Pletikosa. "Hij stond hier tijdens de eerste helft en maakte allemaal van dit soort grashopen om zijn doeltrappen te nemen.", zegt hij.

Toch haast Neville zich te zeggen dat hij de zwarte piet niet bij zijn doelman legt. "Zoiets bizars zie je eens per vijf of tien jaar", verzucht hij. "Ik denk dat niemand hier schuldig aan is, zulke dingen gebeurde nu eenmaal af en toe."