Malta koestert historische zege

12 oktober 2006, 13:43

Op Malta loopt men momenteel de polonaise. Het kleine landje zorgde woensdag voor een enorme stunt door Hongarije in het nationale stadion in La Valletta (foto) met 2-1 te verslaan. Dit betekende pas de derde zege ooit voor de eilandbewoners in een EK-kwalificatiecyclus.

De laatste keer dat Malta een EK-kwalificatieduel winnend af wist te sluiten, dateerde alweer van 1982, toen IJsland verslagen werd. Eerder, in 1975, was Malta ook al eens te sterk geweest voor Griekenland. Na 1982 volgde een periode van 24 jaar zonder zege, maar afgelopen woensdag was het eindelijk weer raak. Door twee doelpunten van Andre Schembri werd Hongarije, een outsider voor EK-kwalificatie, met 2-1 verslagen.

Na afloop van het duel was de vreugde dan ook groot in Malta. "We hebben hier lang op moeten wachten", zegt aanvoerder Gilbert Agius tegen de UEFA. "Deze zege is dik verdiend, ik vind 2-1 nog een magere weerspiegeling van de krachtsverhoudingen. We hebben hier met de hele ploeg keihard voor gewerkt. We zullen met beide benen op de grond blijven, maar dit is best een moment dat we mogen koesteren. Heel Malta kan trots zijn", aldus de stralende Agius.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen