Aanvoerders Bosnië en Bulgarije stoppen er mee

12 oktober 2006, 15:32

Stilian Petrov heeft een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. De pas 27-jarige aanvoerder heeft aangekondigd dat hij zich niet langer beschikbaar zal stellen voor de nationale ploeg van Bulgarije. Ook Bosnië-Herzegovina moet verder zonder haar aanvoerder. De 35-jarige Sergej Barbarez heeft, evenals Petrov, besloten dat het mooi geweest is.

Het afscheid van Petrov komt als een totale verrassing. Gezien zijn leeftijd en staat van dienst ging niemand er vanuit dat hij nu al zou bedanken voor de nationale ploeg. De middenvelder van Aston Villa zal komende zaterdag tekst en uitleg geven bij zijn opmerkelijke besluit, zo heeft hij laten weten tegen het Bulgaarse Radio Gong. 

Bondscoach Hristo Stoitsjkov reageerde donderdag aangeslagen op het plotselinge vertrek van Petrov. "Misschien moet hij even los komen van de spanning", verzuchtte de voorman van Bulgarije. "Hij moet in elk geval zijn beslissing nog eens goed overdenken. Maar we moeten eerst afwachten wat zijn motieven zijn. Misschien is hij te emotioneel geweest."

Stoitsjkov: "Hij is een zeer belangrijker speler voor de ploeg. Hij is ook niet voor niets onze aanvoerder. Dat blijft hij ook zo lang ik bondscoach ben. Maar Stilian is een echte kerel. We zullen zijn beslissing moeten respecteren. Aan de andere kant, ik heb zelf ook wel eens bedankt voor Bulgarije, maar ben daarna toch weer teruggekeerd in de nationale ploeg. Ik hoop dat Stilian daartoe ook bereid zal zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen