Jol steunt doelman Robinson

Ger
12 oktober 2006, 20:11

Martin Jol heeft donderdag zijn doelman Paul Robinson een hart onder de riem gestoken. De manager van Tottenham Hotspur stelt dat de sluitpost geen schuld heeft aan het eigen doelpunt van Engeland tegen Kroatië (2-0 verlies).

Robinson ging woensdagavond bij het tweede doelpunt vreselijk in de fout. Hij trapte finaal over een terugspeelbal van Gary Neville heen waarna het speeltuig tergend langzaam over de doellijn hobbelde. Het was een komische blunder, die Robinson nog lang zal achtervolgen. Hij werd donderdag door de gevreesde Engelse boulevardpers compleet de vernieling in geschreven.

"Hij zal als een papegaai zo ziek zijn", liet Jol donderdag weten. "Het was niet eens een fout. Het was erger dan dat. Het was een dwaze situatie. Je kunt hem hiervoor hard bekritiseren, maar alle topspelers zullen beamen dat zoiets je allemaal wel een keer overkomt in een lange voetballoopbaan."

Jol: "Robsinson is niet voor niets de nummer 1 van Engeland. Hij is een karaktervolle kerel. Hij traint hard genoeg en weet welke mentaliteit hij moet opbrengen om nummer 1 te blijven. Ik voel nu met hem mee. Maar ik weet ook zeker dat hij er in de volgende wedstrijd weer staat. Alleen toppers kunnen dat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen