Landzaat: "Wigan moet meer gaan voetballen"

13 oktober 2006, 02:24

In de schaduw van landgenoten als Khalid Boulahrouz en Dirk Kuyt maakte ook Denny Landzaat deze zomer de overstap naar de Premier League. De voormalig AZ'er vertrok naar Wigan Athletic, de club die vorig seizoen als promovendus flink aan de weg timmerde. FCUpdate.nl sprak met Landzaat over Wigan, Oranje en het verschil tussen de Engelse en Nederlandse fans. "In Engeland zal niemand zijn eigen team uitfluiten na een zege", verwijst hij naar het fluitconcert dat Oranje kreeg na de zege op Albanië.

Landzaat maakte er de afgelopen jaren nooit een geheim van dat hij graag ooit de overstap zou maken naar een mooie buitenlandse club. Bij AZ behoorde hij jarenlang tot de uitblinkers, maar omdat men in Alkmaar veel te blij was met de middenvelder kwam het lange tijd niet tot een transfer. AZ liet Landzaat, tot frustratie van de Amsterdammer, niet gaan. Pas deze zomer, na drie seizoenen in de Alkmaarderhout, kwam de droom van de inmiddels 30-jarige Landzaat in vervulling. Espanyol en Wigan Athletic toonden interesse, waarna Landzaat de voorkeur gaf aan een avontuur in de Engelse Premier League.

Met die laatste opmerking legt Landzaat de vinger op de zere plek, want Wigan presteert dit seizoen teleurstellend. Met slechts één zege in zes duels staat de ploeg van manager Paul Jewell momenteel vijftiende, vlak boven de beruchte rode streep. Dat is een stuk magerder dan vorig seizoen, toen het frivole Wigan één van de sensaties van het seizoen was. Dit seizoen betaalt Wigan echter enigszins de tol van dat succes, want in de zomer vertrok ongeveer het complete team.

Op het veld kan het allemaal dus nog beter, maar Landzaat geniet met volle teugen van de sfeer naast de grasmat. "Het publiek in Engeland is geweldig, je merkt dat de mensen een compleet andere levensopvatting hebben dan in Nederland. Als supporters zien dat een speler keihard zijn best doet, is dat vaak voldoende. Je zal nooit zien dat ze een eigen ploeg uitfluiten, zoals bij het Nederlands elftal gebeurt. In Engeland draait het om winnen, als er gewonnen wordt is iedereen dolgelukkig."

"Wij willen altijd het Oranje-publiek op een goede wedstrijd trakteren en veel goals maken", gaat Landzaat verder. "Het publiek verdient dat, men mag ook van ons verwachten dat we een goede pot voetbal op de mat leggen. Dat verwachten we ook van onszelf. We hadden tegen Albanië graag een goede wedstrijd gespeeld, zeker omdat onze volgende kwalificatiewedstrijd pas in maart is. Bovendien hebben we de laatste tijd in eigen land weinig goede wedstrijden gespeeld. Maargoed, aan de andere kant is het ook gewoon heel belangrijk dat we de punten pakken. Daar gaat het tenslotte om, aan het eind van de dag. We moeten ons plaatsen voor het Europees kampioenschap."

Door: Roland Mather

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen