FIOD start geen strafzaak tegen NAC

Ger
13 oktober 2006, 13:39

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat NAC Breda niet vervolgen in de FIOD-affaire. De Brabantse club heeft een schikkingsvoorstel getroffen waarbij NAC een bedrag van 165.000 euro moet betalen.

De zaak tegen oud-voorzitter John Peek wordt naar aanleiding daarvan geseponeerd. Peek werd in mei 2001 samen met onder anderen voormalig Ajax-penningmeester Arie van Os, in het kader van een onderzoek bij Ajax en NAC, aangehouden op verdenking van belastingontduiking en valsheid in geschrifte. Peek zat samen met een aantal officials van Ajax enige dagen vast.

De zaak draaide bij NAC om de transfer van Archil Arveladze in 1997. Het OM en de belastingen zijn van mening dat tekengeld is betaald zonder dat dit in de aangiften loonbelasting in de jaren 1997 en 1998 werd opgenomen. Daarnaast zou er valsheid in geschrifte zijn gepleegd bij het contract tussen NAC en Arveladze en de transferovereenkomst tussen zijn Georgische club Dinamo Tbilisi en NAC.

Volgens het OM had NAC zich moeten realiseren dat de transfersom uiteindelijk (geheel of gedeeltelijk) zou toekomen aan de speler. De transactie is aangeboden na afweging van verschillende belangen. Hierbij speelde de draagkracht van NAC een belangrijke rol. De fiscale procedure over de opgelegde naheffingsaanslagen van ruim 816.000 euro wordt voortgezet.

Voorzitter Willem van der Hoeven is opgelucht dat er nu duidelijkheid is. "We zijn in elk geval blij dat de strafzaak van de baan is", reageerde hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen