Supporters geven rode kaart aan Van den Herik

Ger
15 oktober 2006, 15:01

Met de populariteit van voorzitter Jorien van den Herik bij de Feyenoord-fans lijkt het niet meer goed te komen. Honderden supporters van de Rotterdamse club hebben zondag vlak voor het begin van het uitduel tegen RKC Waalwijk een rode kaart voor de preses omhoog gehouden.

De aanhang van Feyenoord voert al geruime tijd felle oppositie tegen de preses, die zij verantwoordelijk houden voor de sportieve en financiële problemen waarmee Feyenoord worstelt. Uit protest tegen het aanblijven van Van den Herik weigeren de verscheidene supportersgroeperingen voorlopig met twee vertegenwoordigers zitting te nemen in een nieuwe commissie, die een andere organisatiestructuur voor Feyenoord moet bedenken.

Opnieuw lieten de fanatieke fans van Feyenoord zich in Waalwijk met spandoeken en spreekkoren negatief uit over Van den Herik. Over zijn mogelijke opvolger, Steven Rottier, was nog niets te zien of te horen in het roodwitte supportersvak. De Rotterdamse aanhangers wachten met spanning op het moment dat de 38-jarige ondernemer uit Ridderkerk opening van zaken wil geven.

Naar verluidt wil Rottier, die in zijn jeugd nog bij Feyenoord speelde, zich voor een groot bedrag inkopen in de Kuip. Of de directeur van het softwarebedrijf Davilex alleen of met andere investeerders een bod op de aandelen van Feyenoord wil doen, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk weet Van den Herik meer, maar de geplaagde clubleider houdt zich voorlopig onbereikbaar. Hij zou ook voor zaken in Amerika zijn.

Rottier is met zijn bedrijf hoofdsponsor van De Graafschap. De voorzitter van de eerstedivisieclub bevestigde in het weekeinde de interesse van Rottier in Feyenoord. De directie van de Rotterdamse club reageerde vrijdagavond, na het uitlekken van de naam Rottier als mogelijke nieuwe 'suikeroom', afwachtend. "Ik ken hem niet. Maar het kan best waar zijn. Hij mag altijd komen praten", liet algemeen directeur Chris Woerts weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen