Feyenoord vervalt in oude fouten tegen RKC

15 oktober 2006, 16:19

Met twee moeizame zeges op rij leek Feyenoord de afgelopen weken iets op te krabbelen, maar uit bij RKC Waalwijk liet de ploeg van trainer Erwin Koeman zien dat de sportieve crisis nog lang niet ten einde is. De Rotterdammers waren in Waalwijk de onderliggende partij en mochten niet eens mopperen dat het met een punt in de tas in de bus kon stappen. Na een 2-0 achterstand scoorden Boussaboun en Lucius voor de kwakkelende Rotterdamse topclub.

Na een pauze in verband met interlands, reisden de Feyenoord-fans vol goede moed af naar Waalwijk. Twee weken had trainer Erwin Koeman gehad om in alle rust met zijn selectie te werken. De oefenmeester zou er in deze twee weken toch wel in zijn geslaagd om het lek boven te krijgen, hoopte het Legioen. Deze hoop werd in Waalwijk echter al snel de grond in geboord. Nadat Angelos Charisteas al binnen één minuut een enorme kans op zijn eerste treffer in Rotterdamse dienst had laten liggen, nam RKC de regie van de wedstrijd in handen.

Wie dacht dat Feyenoord hierna orde op zaken zou stellen, kwam bedrogen uit. Sterker nog, ruim vijf minuten na de 1-0 was het alwéér raak voor de thuisploeg. De manier waarop dit doelpunt viel, was tekenend voor het spel van Feyenoord. De gehele Rotterdamse ploeg, inclusief doelman Timmer, verzuimde in te grijpen bij een vrije trap van Martijn Reuser. Het gevolg: de bal plofte, vanaf ruim dertig meter, doodleuk in de verre hoek achter Timmer. Het doelpunt toonde gelijkenissen met de treffer die Jefferson Farfan eerder dit seizoen maakte tegen Feyenoord. Ook toen belandde een vrije trap, van grote afstand, in één keer in het Rotterdamse doel.

Dat Feyenoord nog voor rust terugkwam tot 2-2, was dan ook vooral een kwestie van puur toeval. Eerst profiteerde Nick Hofs handig van matig uitverdedigen van RKC-doelman Van Dijk. De middenvelder bediende Ali Boussaboun, die de aansluitingstreffer de touwen in jaagde. Enkele minuten later werd Feyenoord vervolgens een handje geholpen door RKC-middenvelder Ivan Vicelich. De Nieuw-Zeelander trok in zijn eigen strafschopgebied Karim Saïdi naar de grond, waarna scheidsrechter Van Sichem resoluut naar de stip wees. Aanvoerder Theo Lucius nam plaats achter de bal en schoot Feyenoord op gelijke hoogte.

Dat bleek echter vies tegen te vallen. Ook in de tweede helft straalde Feyenoord vooral onmacht uit en kwam het meeste gevaar van RKC. Gezien het spelbeeld leek een 3-2 eerder in de lucht te hangen dan een 2-3, mede omdat Feyenoord aanvallend weer eens ver onder de maat presteerde. Angelos Charisteas kwam amper in het stuk voor, terwijl Ali Boussaboun vooral irritatie opwekte door op de meest opgepaste momenten zijn trucendoos op te trekken. Zo haalde hij zich de woede van trainer Koeman op de hals door in kansrijke positie een bal achter zijn standbeen langs voor te zetten, in plaats van te kiezen voor een simpele voorzet met rechts.

Omdat ook bij RKC de krachten langzaam wegvloeiden, kabbelde het duel rustig richting het eindsignaal. Feyenoord slaagde er niet meer in om een beslissing te forceren, terwijl men in Waalwijk al lang blij was met een punt. Dat was echter, over negentig minuten gezien, iets te bescheiden. Als er één ploeg had kunnen winnen, was het namelijk RKC geweest. Wat Feyenoord op de mat legde was bijzonder pover en het biedt weinig hoop voor de wedstrijden tegen FC Basel (uit) en Ajax (thuis).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen