Stevens: "Tweede gele kaart Saeijs dubieus"

Koen Freriks
15 oktober 2006, 19:00

Roda JC-trainer Huub Stevens is het niet eens met de rode kaart van Jan-Paul Saeijs, die de verdediger opliep in het duel met PSV (4-1 winst PSV). De oefenmeester vond dat PSV verdiend had gewonnen van zijn equipe.

"We begonnen goed, maar in tegenstelling tot eerdere wedstrijden konden we nu niet doorzetten. Doordat we snel de openingstreffer maakten, konden we niet dat voetbal spelen wat we van tevoren in gedachten hadden. In het vervolg van de wedstrijd hebben wij niet aanvallend genoeg gespeeld. PSV heeft verdiend gewonnen."

In de 76ste minuut kwamen de Eindhovenaren op gelijke hoogte en vlak daarna ontving Saeijs zijn tweede gele kaart, nadat hij Roy Beerens vloerde. PSV kreeg hierdoor een vrije trap en produceerde daaruit de 2-1. "Bij de eerste gele kaart speelde Jan-Paul de bal, maar nam niet bewust de speler mee. Over de tweede gele kaart kun je twijfelen. Gezien de aard van de wedstrijd had de arbiter hem niet hoeven geven. Ik neem Saeijs niks kwalijk, in zo'n één tegen één situatie moet je risico nemen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen