"Sommige spelers zijn te veel met zichzelf bezig"

16 oktober 2006, 02:15

Het blijft voorlopig onrustig in Rotterdam-Zuid. De resultaten zijn nog altijd niet om over naar huis te schrijven en ook het interne gerommel blijft aanhouden. Wel of geen suikeroom, wel of geen nieuwe voorzitter: voorlopig houdt de onrust aan. FCUpdate.nl sprak met aanvoerder Theo Lucius en ras-Rotterdammer Danny Buijs. "Met die eventuele overname zijn we niet bezig, we hebben al onze energie nodig om ons spel te verbeteren", aldus Buijs.

Met die opmerking slaat Buijs de spijker op de kop, want voorlopig houdt het allemaal niet over wat Feyenoord op de mat legt. Feitelijk speelde de ploeg dit seizoen pas één goede wedstrijd, namelijk de thuiswedstrijd in de UEFA Cup tegen Lokomotiv Sofia. "Tijdens die wedstrijd was iedereen super geconcentreerd, we gaven helemaal niets weg. Het ontbreekt ons echter regelmatig aan deze scherpte en concentratie", verzucht aanvoerder Lucius.

"Kijk, we hebben nog een lange weg te gaan", gaat Lucius verder. "Natuurlijk zouden we graag eindelijk eens een wedstrijd lekker domineren, maar zo ver zijn we nog lang niet. We moeten er keihard voor knokken, wedstrijd voor wedstrijd. Toch ben ik er van overtuigd dat we op de goede weg zijn. Het gaat steeds een stukje beter, alleen we geven nog te veel kansen weg. Dat moet beter."

Afgelopen vrijdag bracht Johan Derksen, de hoofdredacteur van Voetbal International, het nieuws naar buiten dat de Rotterdamse zakenman Steven Rottier op het punt zou staan om Feyenoord over te nemen. In de spelersgroep leeft dit echter totaal niet, zegt Danny Buijs. "We zijn daar helemaal niet mee bezig", benadrukt hij. "We steken al onze energie in het voetbal. Wat er omheen gebeurt, laten we aan anderen over."

Danny Buijs

Danny Buijs

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen