Chelsea mogelijk half jaar zonder Cech

16 oktober 2006, 13:10

Petr Cech komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie. De doelman van Chelsea is zondag in Londen geopereerd aan een schedelbasisfractuur en het herstel hiervan zal vermoedelijk minimaal een half jaar in beslag nemen. 

Cech liep de blessure afgelopen zaterdag op, in het duel met Reading. De Tsjech werd hard geraakt door de voet van Reading-aanvaller Hunt, waarna hij buiten westen raakte. Al snel bleek dat Cech een schedelbasisfractuur opgelopen had, waarna hij zondagavond onder het mes ging. Deze operatie verliep zonder problemen, maar Cech moet zich nu opmaken voor een lange herstelperiode. 

"Normaal gesproken duurt het ongeveer zes maanden voordat een dergelijke breuk weer helemaal in orde is", zegt chirurg Peter Hamlyn van het St Bartholomew's ziekenhuis in the Daily Telegraph. "Als de hersenen beschadigd blijken te zijn, kan het zelfs nog langer duren." Hamlyn waarschuwt er in ieder geval voor dat Cech zijn rentree niet moet overhaasten. "Een te snelle terugkeer na een dergelijke blessure kan fatale gevolgen hebben", aldus de chirurg.

In de slotfase van het duel met Reading viel vervolgens ook Chelsea's tweede doelman, Carlo Cudicini, geblesseerd uit. Hoe lang hij uit de roulatie zal zijn, is voorlopig nog niet duidelijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen