De Haan wil jonge Ajacieden opeisen

16 oktober 2006, 16:25

Er dreigt een ruzie tussen Ajax-trainer Henk ten Cate en Foppe de Haan, de bondscoach van Jong Oranje. Ten Cate liet vorige week weten dat hij zijn spelers het liefst weg wil houden uit Jong Oranje, omdat hij vindt dat zijn talenten te zwaar belast worden. De Haan zal dat echter niet accepteren, heeft hij maandag laten weten. "Als het moet, eisen we die spelers op."

De Haan benadrukte dat hij geen ruzie wil, maar weigert om Ten Cate zijn zin te geven. Als de Fries niet meer vrij kan beschikken over de getalenteerde spelers van Ajax voor Jong Oranje, dan zal hij zich hard opstellen. "Als het echt moet, passen we de reglementen strikt toe", liet De Haan maandag weten. "Dan eisen we de Ajacieden op. Komen ze dan nog niet, heeft de club een probleem. Maar ik vertrouw erop dat het zo ver niet zal komen."

Deze opmerkingen zijn slecht bij De Haan gevallen. "Ik ga op korte termijn met Henk praten. Hij had dit niet moeten roepen. Hiermee brengt hij mij in een geweldige spagaat. Want als ik spelers van Ajax ga sparen, maar van andere clubs niet, krijg ik weer gezeur uit andere hoek. Dat schiet niet op."

Foppe de Haan

Foppe de Haan

Ten Cate pleitte voor een aanpak op maat. De Haan zou voor Jong Oranje van geval tot geval moeten bekijken welke Ajacied voor selectie in aanmerking komt. Volgens Ten Cate zou dat beleid ook voor spelers van andere clubs mogen gelden. "Maar ik moet natuurlijk wel zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken", repliceerde De Haan.

training

training

De Haan: "Zoveel wedstrijden speelt Jong Oranje nu ook weer niet op jaarbasis. Over een half jaar kan de wereld er voor sommige spelers heel anders uitzien. Dan zijn de clubs en zijzelf misschien weer blij met een uiverkiezing voor Jong Oranje. Andersom kan ook. Babel was in augustus blij dat hij met Jong Oranje kon meedoen, omdat hij bij Ajax weinig speeltijd kreeg. Nu speelt hij volop, zowel bij Ajax als bij het grote Oranje. Die wisselwerking is voor alle partijen positief."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen