Chelsea met Hilario tegen Barcelona

16 oktober 2006, 21:52

De 30-jarige Portugese doelman Hilario zal woensdag het doel van Chelsea verdedigen in de Champions League-kraker tegen FC Barcelona. Dat werd maandagavond duidelijk, nadat Carlo Cudicini te kennen gaf dat hij in ieder geval nog niet in actie kan komen. De Italiaan is nog niet voldoende hersteld van de dreun op zijn hoofd dat hij zaterdag kreeg.

Cudicini werd in de slotfase van het duel met Reading hard geraakt door een tegenstander, waarna hij het veld groggy moest verlaten. De schade aan het hoofd van de doelman valt mee, maar het duel met de Catalanen komt in ieder geval nog te vroeg. 

"Het gaat eigenlijk best goed met me", liet Cudicini weten. "Het is voor mij een kwestie van twee of drie dagen rust, daarna kan ik er weer tegenaan. Misschien kan ik komend weekend alweer onder de lat staan. Ik zal de komende dagen in ieder geval wat tests ondergaan, daarna weten we meer", aldus de doelman. 

Hilario, normaal gesproken de derde doelman van Chelsea, kwam deze zomer over van Nacional Madeira. De Portugees werd deze zomer aangetrokken op advies van Jose Mourinho. "Hilario is een goede keeper en een intelligent persoon, ik weet zeker dat hij een bijdrage kan leveren aan dit Chelsea", zei Mourinho tijdens de presentatie van zijn doelman.

Eerder werd al bekend dat de eerste keeper van Chelsea, Petr Cech, een half jaar uit de roulatie zal zijn. De Tsjech heeft een schedelbasisfractuur opgelopen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen