Van Gaal zet Meerdink op de tribune

18 oktober 2006, 17:40

Enkele weken geleden hoorde Martijn Meerdink nog bij de selectie van het Nederlands elftal, maar momenteel is hij zelfs niet goed genoeg voor een plaats in de selectie van AZ. De rechtsbenige aanvaller is door trainer Louis van Gaal buiten de groep gelaten voor het UEFA Cup-duel met Sporting Braga, dat morgen gespeeld zal worden.

Afgelopen weekend begon Meerdink nog in de basis tegen Sparta, maar hij werd al in de eerste helft naar de kant gehaald. Tegen Braga moet Meerdink op de tribune plaatsnemen, maakte Van Gaal vandaag bekend. "Hij zit in een slechte periode en bovendien is de concurrentie op zijn positie groot", legt de oefenmeester zijn keuze uit. Naast Meerdink moeten ook Kees Luijckx, Job Bulters, Ruud Vormer en Ryan Donk op de tribune van het niet geheel uitverkochte DSB Stadion plaatsnemen.

Over Sporting Braga, de tegenstander van AZ, zei Van Gaal het volgende: "Braga is een zeer goed georganiseerde ploeg, die met drie spitsen spelen. En uit mijn ervaring kan ik zeggen Portugese ploegen meestal defensief spelen. Het is een hele lastige tegenstander, maar zeker niet onklopbaar", denkt de oefenmeester.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen