Kolder in winterstop naar FC Groningen

Ger
19 oktober 2006, 17:34

Marnix Kolder zal in de winterstop de overstap maken van BV Veendam naar FC Groningen. De 25-jarige aanvaller tekende donderdag een verbintenis voor 3,5 jaar bij de club uit de Martinistad. Kolder is momenteel met negen treffers topscorer in de Jupiler League.

FC Groningen verwacht dat Kolder van toegevoegde waarde kan zijn binnen de huidige selectie. "We kennen Marnix al jaren", geeft technisch manager Henk Veldmate aan. "Hij speelde als het ware in de achtertuin van FC Groningen. Dit jaar heeft hij echter een flinke progressie geboekt. Hij is sterker, sneller en slimmer geworden."

Volgens Veldmate bezit Kolder kwaliteiten die FC Groningen op dit moment niet in huis heeft. "Hij is linksbenig, een sterk aanspeelpunt en heeft scorend vermogen. Bovendien geloven we dat er nog rek in zit. Bij FC Groningen kan hij zich de komende jaren verder ontwikkelen. Extra pluspunt is dat Marnix uit deze regio komt."

Kolder zelf is verheugd met de transfer. "Ik ben hartstikke blij en trots om voor FC Groningen uit te mogen komen. Het is een stabiele Eredivisieclub. Een maand geleden is het eerste serieuze contact gelegd en later heb ik een goed gesprek gehad met trainer Ron Jans. Ik kijk er naar uit om in een volle Euroborg te spelen. De komende maanden zal ik me echter nog vol inzetten voor BV Veendam."

Kolder is aan De Langeleegte bezig aan zijn tiende seizoen. De uit Winschoten afkomstige spits speelde 258 competitieduels voor de Oost-Groningers, waarin hij tot 69 doelpunten kwam. Kolder had bij BV Veendam nog een doorlopend contract tot medio 2008.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen