Koeman en Van Gaal: "PSV is favoriet"

Koen Freriks
21 oktober 2006, 10:00

PSV-trainer Ronald Koeman (foto) barst voor de topper tegen AZ van het vertrouwen. De oefenmeester liet op de gebruikelijke persconferentie voor de wedstrijd weten dat zijn ploeg een goede kans maakt om AZ te verslaan. 

"Ze hebben goed ingekocht. Het is een elftal dat goed kan voetballen, maar we moeten niet overdrijven. Qua naam is het geen topclub, maar wel qua prestaties van de afgelopen seizoenen. Vorig seizoen zijn ze als tweede geëindigd, maar dat geeft geen zekerheid dat ze dit het hele seizoen volhouden. Ook zij hebben een zwaar programma met UEFA Cup-voetbal. Ze hebben wel een grote selectie met veel mogelijkheden."

AZ-trainer Louis van Gaal ziet zijn ploeg zondag als de underdog. "We hebben drie keer van ze verloren vorig seizoen. Dus PSV is zondag favoriet, dat dacht ik wel. Zij hebben ten opzichte van vorig seizoen veel minder wijzigingen dan AZ. Wij hebben veel meer nieuwe spelers moeten inpassen. Het typische PSV is gebleven. Dinsdag tegen Galatasaray vond ik ze ook niet geweldig, maar ze winnen wel. En zo was dat vorig seizoen ook."

De laatste nederlaag van PSV tegen AZ dateert van 27 september 1998. Het werd toen 4-1 voor de Eindhovenaren. Het afgelopen seizoen won de club uit de lichtstad met 1-2, door treffers van Jan Vennegoor of Hesselink en Arouna Koné.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen