Brandts niet content over spel, blij met punten

Koen Freriks
22 oktober 2006, 14:01

Een gelukkig NAC Breda won zaterdagavond dankzij een eigen goal van Mulder in en van RKC Waalwijk. NAC-trainer Ernie Brandts is blij dat zijn ploeg juist in deze lastige fase punten pakt ondanks matig spel.

"De krachtsverschillen tussen veel ploegen in de Eredivisie zijn niet erg groot. Ook tussen RKC Waalwijk en NAC niet. Maar RKC was na de 2-2 tegen Feyenoord wel een beetje in de 'winning mood' geraakt. Nou wil ik niet zeggen dat we met de bibbers in ons lijf hier naar toe kwamen, maar dat we een moeilijke wedstrijd tegemoet zouden gaan hier, daar waren we wel van overtuigd. Ik vond dat we in het begin niet goed speelden. We hadden veel balverlies en alle afvallende ballen waren voor RKC. Achterin stond het, met name centraal bij Penders en Zwaanswijk als een huis. Verder was de organisatie redelijk."

"In de tweede helft speelden we ietsje beter, al moet het in zijn algemeenheid voetballend natuurlijk nog véél beter. Dat weten we zelf ook. In deze fase van de competitie is het pakken van punten echter belangrijker dan het spel. Of ik inmiddels liever uit- dan thuiswedstrijden speel? In principe niet natuurlijk, maar feit is dat we nog wat moeite hebben om het spel te maken en dat wordt in thuiswedstrijden toch van je verwacht... Maar goed, daar blijven we aan werken", zo vertelt de oefenmeester op de officiële website van NAC Breda.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen