Lucius: "Ajax vijf klassen beter dan Feyenoord"

23 oktober 2006, 00:01

Wat begon als een sportieve dip, is inmiddels uitgegroeid tot een crisis die zijn weerga niet kent. Na de kansloze 0-4 nederlaag tegen aartsrivaal Ajax weet men bij Feyenoord niet meer waar het beginnen moet. De selectie kampt met een generatiekloof, waardoor een oplossing nog lang niet in zicht is. FCUpdate.nl sprak met Theo Lucius, de aanvoerder van de Rotterdammers. "Iedereen moet in de spiegel kijken. Wie dat niet kan, hoort hier niet thuis."

Het leek een perfect moment voor een keerpunt, een wedstrijd die het tij zou kunnen keren. Na een bemoedigend 1-1 gelijkspel tegen FC Basel leek het duel met Ajax precies op tijd te komen voor Feyenoord. Een zege zou er voor kunnen zorgen dat Feyenoord uit haar dal kon klimmen, dat er eindelijk weer eens goed nieuws te melden zou zijn vanuit Rotterdam-Zuid. Feyenoord begon dan ook sterk aan het treffen met de Amsterdamse aartsrivaal, maar na tien minuten was het over. Na de 0-1 van Klaas Jan Huntelaar, die enigszins uit de lucht kwam vallen, zakte het kwetsbare Feyenoord als een kaartenhuis in elkaar.

Mentale kracht. De kreet is gevallen. In de koppies van een aantal spelers zit het niet goed, zo werd zondag opnieuw duidelijk. Eén tegenslag, zoals nu die goal, was voldoende om bepaalde spelers volledig te breken. Slechts weinigen zetten bij tegenslag hun schouders eronder, om er dubbel zo hard tegenaan te gaan. Dat heeft te maken met een verschil aan beleving, zoals Pierre van Hooijdonk vorige week al meldde. Spelers als Van Hooijdonk, Timmer, Buijs en Lucius willen wel, maar ergeren zich groen en geel aan het gedrag van enkele van hun teamgenoten.

Thomas Vermaelen Danny Buijs

Thomas Vermaelen Danny Buijs

"Iedereen in de selectie heeft het verhaal gelezen. Of iedereen het ook begrepen heeft? Dat mag ik wel hopen", zegt Lucius enigszins wanhopig. "Ik roep het hele seizoen al, kwaliteit heb je of dat heb je niet. En tsja, het is nu wel duidelijk dat sommige mensen niet goed genoeg zijn. Of we nog bij de eerste vijf kunnen komen? Ja, dat moet toch wel de doelstelling blijven. Het wordt zwaar, maar dat hoort erbij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen