FA start onderzoek naar bijtende Defoe

23 oktober 2006, 09:31

Jermain Defoe moet vrezen voor een lange schorsing. De spits van Tottenham Hotspur zorgde dit weekend voor een bizar incident door letterlijk zijn tanden in tegenstander Javier Mascherano te zetten. Richard Caborn, de Engelse minister van Sport, heeft de Britse voetbalbond (FA) inmiddels gevraagd om een onderzoek te starten naar het incident.

Defoe hapte in de bovenarm van Mascherano, nadat de Argentijn hem met een tackle naar de grond gewerkt had. De spits kreeg hiervoor de gele kaart en volgens trainer Martin Jol zou een schorsing onterecht zijn. "Ach, hij sabbelde een beetje aan zijn arm", bagatelliseert de oefenmeester de situatie. "Mascherano heeft er niets aan overgehouden. Zulke dingen horen erbij, Jermain uitte zijn frustratie op een grappige manier."

Of de Britse voetbalbond ook kan lachen om de overtreding van Defoe, zal de komende dagen duidelijk worden. Als het aan Richard Caborn ligt, wordt Defoe in ieder geval gestraft. "Spelers hebben een voorbeeldfunctie. Ik ben dan ook van mening dat er opgetreden moet worden tegen acties zoals deze", aldus de minister.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen