Leeds wil Wise als nieuwe manager

23 oktober 2006, 11:47

Leeds United wil Danny Wise aanstellen als nieuwe manager. De voormalig middenvelder van Chelsea maakt momenteel furore met Swindon Town, maar deze ploeg heeft Leeds inmiddels toestemming gegeven om met Wise te gaan praten. Als het aan Leeds ligt komt zowel Wise als diens assistent Gustavo Poyet op korte termijn naar Elland Road.

Sinds Wise en Poyet enkele maanden geleden aantraden bij Swindon Town, presteert de club geweldig. De ploeg draait bovenin mee in de Engelse League Two en Wise werd in augustus uitgeroepen tot manager van de maand. 

Leeds daarentegen draait bijzonder stroef. De ploeg, die enkele jaren geleden nog de halve finale van de Champions League bereikte, staat onderin het Championship, de Engelse equivalent van onze Jupiler League. Degradatie naar de League Two dreigt en de clubleiding zit in Wise de ideale man om het tij te doen keren.

Wise en Poyet hebben nog contracten tot medio 2009 bij Swindon Town, maar de ploeg lijkt te beseffen dat het haar trainers deze kans niet kan ontzeggen. De clubleiding heeft Leeds toestemming gegeven om met Wise en Poyet te gaan praten, waardoor een overstap van het duo dichtbij lijkt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen