Heerenveen start samenwerking met Bolton

23 oktober 2006, 13:01

SC Heerenveen gaat samenwerken met de Engelse subtopper Bolton Wanderers. Beide teams zullen in eerste instantie op medisch gebied kennis uitwisselen, maar het is mogelijk dat deze samenwerking op termijn uitgebreid wordt, zo liet voorzitter Koos Formsma van de Friese club maandag weten.

De contacten zijn ontstaan nadat beide clubs afgelopen zomer in Engeland een oefenwedstrijd tegen elkaar hadden gespeeld. Conditietrainer Bjorn Rekelhof is in Bolton te gast geweest en twee Engelsen zijn daarop in Heerenveen gaan kijken. Bolton, de club van manager Sam Allardyce (foto), staat momenteel op de derde plaats in de Premier League.

"Je moet er niet te zwaar aan tillen. Zij kijken op medisch gebied wat wij voor testen doen en wij hoe Bolton dat doet. Daarnaast is de ontwikkeling van allerlei software in de sport vrij nieuw, met databases en medische dossiers. Gezamenlijk optrekken kan dan kostenbesparend werken", zegt Formsma over de samenwerking.

Een samenwerking op technisch niveau is nog niet aan de orde. Wel denkt de preses mogelijk op managementniveau van elkaar te kunnen leren. "Zij zijn creatiever dan een aantal andere clubs en staan in de competitie derde, daar kunnen wij nog van leren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen