Rijkaard: "Ik heb het niet goed gedaan"

24 oktober 2006, 12:22

Frank Rijkaard heeft, twee dagen na de pijnlijke nederlaag tegen Real Madrid, de hand in eigen boezem gesteken. De oefenmeester neemt nadrukkelijk de schuld van de nederlagen tegen Real Madrid en Chelsea op zich. "Deze nederlagen zijn een waarschuwing voor me", zegt hij tegen Radio Catalunya.

Na de nederlaag tegen Real Madrid waren de Catalaanse media niet mals in hun kritiek. De kranten snapten weinig van de tactiek die Rijkaard uitgestippeld had. Nadat de Nederlander tegen Chelsea al voor gefronste wenkbrauwen gezorgd had door zijn hele systeem om te gooien, stelde hij tegen Real louter lichte, technische middenvelders op. Het resultaat was dat Barcelona volledig overlopen werd door het fysiek sterke Real.

Dat was een foute beslissing, geeft Rijkaard nu toe. "Ik heb het niet goed gedaan. De tactische plannen voor de afgelopen wedstrijden hebben niet goed uitgepakt. Bovendien ben ik er niet in geslaagd om de juiste wissels toe te passen", zegt de opmerkelijk zelfkritische oefenmeester. 

"Ik denk dat ik weer terug naar de basis moet. Misschien zijn we de laatste tijd te veel individueel met spelers bezig geweest en hebben we het teambelang enigszins over het hoofd gezien. Deze nederlagen zie ik dan ook als een waarschuwing, een les", aldus de voormalig trainer van Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen