Platini wil minder teams uit toplanden in CL

25 oktober 2006, 13:05

Als Michel Platini verkozen wordt tot voorzitter van de UEFA, is dat goed nieuws voor kleine voetballanden. Tenminste, dat valt af te leiden uit de eerste plannen van de Fransman. In het Portugese A Bola laat hij weten dat hij het een slechte zaak vindt dat sommige landen vier ploegen mogen inschrijven voor de Champions League. Als het aan Platini ligt, krijgen kleinere voetballanden meer startbewijzen voor het toernooi.

"Er doen te veel clubs uit Spanje, Engeland en Italië mee aan de Champions League", zegt de voormalig vedette van de Franse nationale ploeg. "Vier teams uit hetzelfde land is veel te veel. Er moet een meer rechtvaardige verhouding komen met de landen die een minder grote naam in het voetbal hebben", aldus Platini. 

Dit zou goed nieuws betekenen voor Nederland, dat dit jaar met slechts één team (PSV) aanwezig is in de Champions League.

Platini, die met Lennart Johansson vecht om de functie als preses van de UEFA, vindt bovendien dat de G14, een verbond van Europese topclubs, afgeschaft moet worden. "Het kan niet zo zijn dat veertien clubs bepalen wat de rest wil."

Pas in januari 2007 zal bekend worden wie de komende vier jaar voorzitter van de UEFA zal zijn. Johansson bekleedt de positie al zestien jaar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen