Klinsmann: "Gesprekken met Team USA lopen"

27 oktober 2006, 12:17

Jürgen Klinsmann overweegt serieus om bondscoach van de Verenigde Staten te worden. De Duitser werd al meerdere keren in verband gebracht met Team USA maar heeft nu ook toegegeven gesprekken te hebben gehad met de Amerikaanse voetbalbond. "We zien wel waar dit toe leidt", zegt hij tegen persbureau AP. 

"We hebben een paar keer met elkaar gesproken en we zullen nog wel een paar keer met elkaar rond de tafel gaan zitten", zegt de voormalig spits, die tijdens het afgelopen WK nog furore maakte als bondscoach van Duitsland. In de aanloop naar het toernooi kreeg hij echter veel kritiek, omdat woont in de Verenigde Staten. Het is niet mogelijk om vanuit de Verenigde Staten een goed beeld te hebben van het Duitse voetbal, vonden zijn critici.

Klinsmann

Klinsmann

"Ik woon nu acht jaar in de Verenigde Staten en heb een goed voetbal van het Amerikaanse voetbal", liet Klinsmann weten. Sunil Gulati, de voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond, ziet in de Klinsmann de ideale man voor zijn nationale ploeg. "Hij kent ons voetbal en heeft bovendien zowel ervaring als leidinggevende kwaliteiten.."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen