Wellicht verhuur Vertonghen en Vermeer

Koen Freriks
27 oktober 2006, 19:00

Indien er geen ernstige blessuregevallen plaatsvinden bij Ajax, zullen Jan Vertonghen en Kenneth Vermeer door de Amsterdammers dit seizoen nog verhuurd worden. Het duo is volgens Ajax-trainer Henk ten Cate nog net niet rijp genoeg voor het eerste elftal.

"Als we tot aan de winterstop alles heel houden en in die luxueuze positie blijven, dan zullen we er erg hard over nadenken om een aantal jongens een half jaar elders ervaring op te laten doen", zegt hij tegenover ELF op de vraag hoe het zit met het verhuur van Vertonghen en Vermeer. "Sommige spelers zijn het niveau van Jong Ajax ontstegen, maar zijn nog niet ervaren en sterk genoeg om regelmatig in het eerste elftal te spelen. Dat is zonde."

Ten Cate prefereert een club uit de Eredivisie om daar Ajax spelers te stallen. "Hebben we een totaal fitte groep, dan moeten die spelers de gelegenheid krijgen om bij te leren. Ze leren dan meer bij in de Eredivisie dan in Jong Ajax. Kijk maar naar Robbert Schilder en Emmanuel Boakye. Dat zijn basisspelers van Heracles."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen