Winst voor Juventus, AC Milan en Inter

24 oktober 2005, 00:02

De top-drie in de Italiaanse Serie A heeft dit weekend geen fout gemaakt. Koploper Juventus boekte alweer haar achtste competitiezege op rij, terwijl ook achtervolgers AC Milan en Inter drie punten pakten. Bij AC Milan maakte Filippo Inzaghi voor het eerst sinds anderhalf jaar weer eens een competitiedoelpunt.

Caracciolo had Palermo in het San Siro-stadion, waar PSV woensdag in de Champions League nog knap stand had gehouden, na 28 minuten op voorsprong gezet tegen Milan. Twee minuten later was het al weer gelijk dankzij middenvelder Gattuso. Inzaghi scoorde in de 77e minuut met het hoofd en maakte daarmee zijn eerste competitietreffer sinds maart 2004. De aanvaller had lange tijd last van een enkelblessure en brak ook nog eens zijn middenhandsbeentje. Bij Milan kwam Clarence Seedorf een kwartier voor tijd in het veld voor Gattuso, Jaap Stam werd met een lichte heupblessure aan de kant gehouden.

Juventus evenaarde de beste competitiestart uit de clubgeschiedenis door in Lecce de achtste zege op rij te boeken. De 3-0 kwam tot stand dankzij doelpunten van de Zweed Ibrahimovic (voor rust), de Roemeen Mutu en de Uruguyaan Zalayeta.

Ook de nummer drie in de rangschikking, Internazionale, kwam tot winst. Oud-Feyenoorder Cruz was verantwoordelijk voor de enige treffer (0-1) in het duel met Udinese. Juventus leidt in de Serie A met de maximale score (24) uit acht duels. AC Milan volgt op vijf punten, Inter al op zes.

De Romeinse derby tussen AS Roma en Lazio eindigde in 1-1. De thuisclub kwam op voorsprong door Francesco Totti. Rocchi maakte na rust gelijk. Voor aanvang van de altijd beladen wedstrijd kwam het buiten het stadion tot ongeregeldheden. De harde kern van beide supportersgroepen, de "ultras", bekogelden elkaar met van alles en nog wat. De politie voerde enkele charges uit om de rust te herstellen. Er viel een gewonde.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!