'Dochterbedrijf Van den Herik verstrekte lening'

Ger
30 oktober 2006, 11:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De toekomst van Jorien van den Herik als voorzitter van Feyenoord lijkt iedere week verder te wankelen. De regionale omroep RTV Rijnmond heeft bekend gemaakt dat de preses geld heeft geleend aan de Rotterdamse club. Van den Herik heeft het geld voorgeschoten en kon jarenlang profiteren van het hoge rentepercentage.

De lening zou verstrekt zijn via JoAn Investmenst Ltd, een volledige dochteronderneming van Van den Herik. Dat bedrijf, gevestigd op Cyprus, zou de Ghanese voetbalschool van Feyenoord een bedrag van 1,7 miljoen dollar hebben geleend. Het rentepercentage lag volgens de berichten op twaalf procent per jaar.

Van den Herik ontkende eerder dat hij betrokken was bij de geldgever van Feyenoord. Bovendien zou de club volgens de preses nooit een rentepercentage van twaalf procent hoeven te betalen. De samenwerkende supportersorganisaties van Feyenoord willen al geruime tijd de naam van het bedrijf weten dat de lening verstrekte. Het bestuur van Feyenoord heeft de oproep van de achterban telkens genegeerd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen