FIFA nuanceert uitlatingen Blatter

31 oktober 2006, 00:37

Joseph Blatter heeft veel stof doen opwaaien in Italië. De president van de FIFA verklaarde zondag dat de zege van Italië op Australië in de tweede ronde van het afgelopen WK onterecht zou zijn. In Italië reageerde men woedend op deze uitlatingen van de Zwitser, waarna de FIFA er maandag als de kippen bij was om de woorden van Blatter te nuanceren.

In de Australische media liet Blatter weten dat niet Italië, maar Australië door had moeten dringen tot de kwartfinale. "Australië had moeten doorgaan naar de kwartfinale in plaats van Italië. Ze waren er klaar voor om Italië te verslaan. De Australiërs hadden met elf tegen tien zeker gewonnen in de verlenging", meende Blatter.

Nadat men in Italië furieus reageerde op deze woorden, bracht de FIFA maandag een speciale verklaring naar buiten. "De FIFA wil hierbij benadrukken dat onze voorzitter nooit de bedoeling heeft gehad om de wereldtitel van Italië te bekritiseren. De uitlatingen van de heer Blatter waren louter bedoeld om de Australiërs een hart onder de riem te steken. Ze hebben immers een prachtige wedstrijd gespeeld tegen Italië."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen