Petrovic wil in Nederland blijven

31 oktober 2006, 09:41

Na ruim twee maanden in Zeljko Petrovic weer terug in Nederland. De voormalig PSV'er is alweer opgestapt als hoofdtrainer van Boavista, een avontuur dat even verrassend eindigde als dat het begon. Nu hij weer terug is in Nederland, wil Petro slechts één ding: bij de KNVB slagen voor zijn trainersexamen.

Petrovic wil dolgraag als hoofdtrainer aan de slag bij een Nederlandse club, maar moet hiervoor wel de broodnodige papieren in zijn bezig hebben. Hij wil dan ook eerst, voordat hij zich in een nieuw avontuur stort, zijn cursus succesvol afronden. "De cursus bij de KNVB is nu het belangrijkst", zegt hij in Voetbal International. 

"Ik wil geen gekke dingen meer doen en en blijven in het land waar ik ben gevormd als voetballer en mens. Bovendien wordt in Nederland het voetbal gespeeld dat ik voor ogen heb", gaat de voormalig assistent-trainer van Feyenoord verder. Petrovic werd de laatste dagen in verband gebracht met het bondscoachschap in Montenegro, maar dat ziet hij niet zitten. "Ik weet daar helemaal niets vanaf, het is niet aan de orde", reageert hij.

Overigens blikt hij realistisch terug op zijn korte avontuur in Portugal. "Het heeft gewoon niet zo mogen zijn. Ik heb erg veel geleerd als trainer", aldus Petrovic.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen