PSV wil spits Eduardo in winterstop binnenhalen

31 oktober 2006, 09:50

PSV-trainer Ronald Koeman hoopt zijn selectie in de winterstop te versterken met Eduardo da Silva. De pas 23-jarige Kroaat staat momenteel nog onder contract bij Dinamo Zagreb, maar achter de schermen is PSV druk bezig om hem over te nemen. Een deel van het geld dat PSV verdient in de Champions League, zou hierbij gebruikt worden om de transfersom op te hoesten. 

Eduardo Alves da Silva, zoals hij voluit heet, is van origine een Braziliaan. Enige tijd geleden wist hij echter ook een Kroatisch paspoort te bemachtigen, waarna hij snel uitgroeide tot een vaste waarde in de nationale selectie van Kroatië. Inmiddels speelde hij al negen interlands, waarin hij drie keer scoorde. Hij was vorige maand onder meer trefzeker in het EK-kwalificatieduel tegen Engeland, dat door Kroatië met 2-0 gewonnen werd.

Sinds de verkoop van Jan Vennegoor of Hesselink is PSV druk bezig om Eduardo, wiens bijnaam Dudu luidt, vast te leggen. In augustus bleek een transfer echter nog onhaalbaar, maar in januari gaan de Eindhovenaren een nieuwe poging wagen. Koeman wil Eduardo graag inlijven, omdat hij momenteel met Farfan en Koné slechts twee spitsen van internationale klasse tot zijn beschikking heeft.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen