Hibernian strikt oud-international Collins als trainer

31 oktober 2006, 13:04

Hibernian heeft John Collins aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 38-jarige Schot volgt Tony Mowbray op, die enige tijd geleden Hibernian verruilde voor West Bromwich Albion. Het is voor het eerst dat Collins, die drie jaar geleden een punt zette achter zijn loopbaan als voetballer, aan de slag gaat als hoofdtrainer.

Collins was als voetballer een degelijke middenvelder, die 58 keer uitkwam voor de nationale ploeg van Schotland. Hij verdedigde in zijn lange loopbaan de kleuren van Hibernian, Celtic, AS Monaco, Everton en Fulham. Namens de nationale ploeg kwam hij in actie tijdens het EK van 1996 en het WK van 1998. Tijdens dit laatstgenoemde toernooi scoorde hij in de openingswedstrijd tegen Brazilië (2-1). 

Nadat hij stopte als voetballer, stortte hij zich op het trainersvak. Hij behaalde diverse diploma's en de clubleiding van Hibernian acht hem nu rijp voor het grote werk. "John heeft drie jaar toegewerkt naar deze klus. Hij heeft alle benodigde kennis en zit vol met talent, ambitie en toewijding. We zijn er van overtuigd dat hij de juiste man voor ons is", zegt preses Rod Petrie op de website van zijn club.

Hibernian staat momenteel op de zevende plaats in de Schotse competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen