Afellay twijfelt nog altijd tussen Oranje en Marokko

31 oktober 2006, 23:28

Het wemelde van de journalisten rond Ibrahim Afellay, na afloop van het duel tussen PSV-Galatasaray. Niet het fraaie resultaat van PSV, maar een simpel persbericht van de KNVB eerder op de dag was hét onderwerp van gesprek. Afellay, een geboren en getogen Marokkaan, was immers opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje. Of hij op deze uitnodiging in zal gaan, weet hij nog niet. "Ik ben een Marokkaan in hart en nieren", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Niet door een telefoontje, niet door een fax, maar simpelweg aan de eettafel met de selectie van PSV hoorde Ibrahim Afellay het nieuws. "Mijn teamgenoten maakten ineens grappen over het feit dat ik in de selectie zat. Na het eten keek ik op teletekst en toen zag ik dat het écht waar was", beschrijft de middenvelder het moment waarop hij er achter kwam dat hij tot de voorlopige selectie van het Nederlands elftal behoort. De geboren Marokkaan maakt deel uit van een 28-koppige groep die mag hopen op een plaats in de definitieve selectie voor een oefenduel met Engeland.

Daar heeft Afellay gelijk in, maar aan de andere kant realiseert hij zich dat het moment nadert waarop hij moet kiezen. "Dat klopt, ja", zegt hij met een moeilijk gezicht. "Het moment komt dichterbij. Ik ga in ieder geval veel praten met de mensen om mij heen. Wie ik hiermee bedoel? Mijn moeder, mijn broer. Iedereen die belangrijk voor me is. Met de bondscoach heb ik nog niet gesproken. Met de bondscoach van Marokko overigens ook nog niet. Maargoed, aan het eind van de dag zal ík moeten beslissen."

Mocht Afellay voor Nederland kiezen, zal dat vermoedelijk meer een keuze zijn die met het oog op zijn verdere carrière interessanter is. Over zijn afkomst is hij immers duidelijk. "Ik voel me een Marokkaan in hart en nieren. Ik ben een Marokkaan. Maargoed, dat betekent niet dat ik voor Marokko kies. Khalid Boulahrouz voelt zich bijvoorbeeld ook een Marokkaan, maar speelt voor Nederland. Ik zal de komende dagen alles af moeten wegen. Of ik graag zou zien dat ik alsnog af zou vallen. Nou ja, dat zou niet slecht uitkomen. Dan heb ik in ieder geval wat meer tijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen