Wie volgt het voorbeeld van PSV?

1 november 2006, 14:36

Na Bayern München, Valencia, PSV en Liverpool hopen vanavond opnieuw een aantal ploegen zich te kwalificeren voor de tweede ronde van de Champions League. Liefst zes teams (Lyon, Real Madrid, Manchester United, Celtic, CSKA Moskou, en AC Milan) kunnen, als ze er in slagen om de broodnodige punten te pakken, plaatsing voor de achtste finale vieren. Voor Hamburger SV en Anderlecht daarentegen is het vanavond een kwestie van erop of eronder.

{image[247763][right-half][]}Groep E verloopt vooralsnog voorspelbaar. Real Madrid en Olympique Lyon waren huizenhoog favoriet om een groep met Dynamo Kiev en Steaua Boekarest te overleven en beide ploegen stellen niet teleur. Madrid begon moeizaam met een nederlaag tegen Lyon, maar na zeges op Kiev (5-1) en Steaua (1-4) ligt de Koninklijke weer volledig op schema. In de thuiswedstrijd tegen Steaua krijgt de ploeg van spits Ruud van Nistelrooy vanavond de eerste mogelijkheid om een plaats bij de laatste zestien veilig te stellen.

Een zege volstaat, mits Lyon minimaal een punt pakt tegen Dynamo Kiev. De kans dat Lyon hier niet in zal slagen is echter te verwaarlozen, want Kiev reist met een zwaar gehavend team naar Frankrijk. De ploeg, die twee weken geleden in eigen stadion al met 0-3 verslag werd door Lyon, mist liefst zes basisspelers. Mocht Kiev er toch in slagen om in Frankrijk te winnen van Lyon, dan behoudt het team een kleine kans op overwintering in de Champions League.

In Groep F domineren de Britse ploegen. Dat Manchester United de groep naar zijn hand zou zetten werd vooraf al wel gedacht, maar het sterke optreden van Celtic komt toch als een verrassing. De ploeg van Jan Vennegoor of Hesselink en Evander Sno won al van FC Kopenhagen (0-1) en Benfica (3-0), waardoor het uitstekende papieren heeft om de volgende ronde te bereiken. Op bezoek bij Benfica kan Celtic zich al bij de laatste zestien scharen.

Een zege van Celtic op Benfica zou betekenen dat de Schotten zich kwalificeren voor de volgende ronde, tenzij Manchester United verrassend onderuit gaat in Kopenhagen. Als zowel Manchester als Celtic wint, zijn beide ploegen door. Voor Manchester, dat al negen punten heeft, is een gelijkspel sowieso ook al voldoende.

Als Arsenal weet te winnen van CSKA, verandert de situatie echter volledig. De Engelsen wippen dan over de Russen heen. Ook FC Porto zou in dat geval CSKA kunnen passeren op de ranglijst, maar daarvoor dient het wel te winnen van Hamburger SV. Dat zal ongetwijfeld een lastige klus worden, want de mannen van aanvoerder Rafael van der Vaart vechten vanavond voor de laatste kans. Alleen een zege telt voor de Duitsers, aan een gelijkspel heeft de ploeg helemaal niets.

Voor Anderlecht is het duel in Italië een laatste kans. De Belgen moeten eigenlijk minimaal één punt pakken om kans te houden op plaatsing voor de tweede ronde. Bovendien moet het vervolgens hopen dat Lille níet weet te winnen van AEK. Als de Fransen wel drie punten pakken, lijkt de groep beslist.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen