Boschker: "Ik dacht dat ze me in de maling namen"

1 november 2006, 15:15

Naast onder meer Evander Sno en Ibrahim Afellay maakt ook Sander Boschker deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Tot zijn eigen verbazing is de doelman van FC Twente plotseling in beeld bij bondscoach Van Basten. "Best frappant dat ik op 36-jarige leeftijd ineens in aanmerking kom voor Oranje", zegt hij op de website van zijn club.

Het nieuws dat hij tot de 28-koppige voorselectie van het Nederlands elftal behoort, kwam voor de sluitpost als een donderslag bij heldere hemel. "Ik dacht eerst dat ze me in de maling namen", zegt Boschker. "Toen ik later zelf zag dat ik erbij zit, was ik blij verrast. Ik had er helemaal geen rekening mee gehouden. De laatste weken gaat het weliswaar wat beter, maar daarvoor speelde ik niet goed."

Zijn kansen op een plaats in de definitieve selectie zijn klein, weet Boschker. "Timmer en Stekelenburg zijn de andere keepers en zij zijn naar het WK gegaan. Ik ben realistisch, maar ik vind het nu al geweldig dat ik bij deze groep zit. Het is toch een waardering voor wat je doet. Frappant dat ik op mijn 36-ste plotseling in beeld ben voor het Nederlands elftal. Het zou een mooi record op kunnen leveren", lacht de doelman.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen