Platini: "Buffon moet Gouden Bal winnen"

1 november 2006, 15:42

Gianluigi Buffon moet winnaar worden van de Gouden Bal. Tenminste, dat vindt Michel Platini. De Fransman vindt dat de Italiaanse doelman het meeste recht heeft op de prestigieuze prijs, die vorig seizoen gewonnen werd door Ronaldinho. 

Buffon behoort tot een shortlist van vijftig kandidaten. Tot deze lijst behoren ook onder meer Arjen Robben, Edison Mendez, Ronaldinho, Eto'o, Terry en Lampard, maar doelman Buffon heeft volgens Platini het meeste recht op de prijs. "Een doelman als Buffon verdient de Gouden Bal", liet de Franse voetballegende weten. 

Als Buffon inderdaad wint, zou dat een unicum betekenen. In de historie gebeurde het slechts één keer eerder, in 1963, dat een doelman de Gouden Bal in de wacht wist te slepen. Destijds was de Russische legende Lev Yashin de winnaar. 

Buffon won het afgelopen seizoen met Italië de wereldkampioen. Bovendien legde hij met Juventus beslag op de Italiaanse landstitel. Deze landstitel werd even later echter afgepakt, nadat gebleken was dat Juventus sportieve fraude gepleegd had. De ploeg werd vervolgens teruggezet naar de Serie B, maar Buffon is de Oude Dame trouw gebleven. In tegenstelling tot veel van zijn voormalig teamgenoten verdedigt hij nog altijd de kleuren van de ploeg uit Turijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen